Gładź szpachlowa Śmig A-2 20 kg Zobacz większe

Gładź szpachlowa Śmig A-2 12l 20 kg

Nowy produkt

5 Przedmioty

58,40 zł brutto

Więcej informacji

Gładź szpachlowa Śmig A-2 20 kg

ZASTOSOWANIE:

Produkt przeznaczony jest do wygładzania powierzchni ścian i sufitów wewnątrz budynków.

Proces wiązania produktu zachodzi w trakcie odparowywania wody z zaprawy.

Wiązanie jest procesem nieodwracalnym.

Tworzy trwałe podłoże pod powłoki malarskie i tapety.

ŚMIG można stosować na wszelkie mineralne podłoża budowlane oraz stare powłoki malarskie – w tym olejną i emulsyjną - o trwałej, czystej i suchej powierzchni.

WŁAŚCIWOŚCl:

- Komfort pracy

Główną zaletą produktu jest gotowość do natychmiastowego zastosowania po otwarciu opakowania.

ŚMIG zaleca się używać prosto z wiadra bez jakichkolwiek zabiegów przygotowawczych.

Drugą ważną zaletą jest możliwość przerywania i wznawiania pracy w dowolnym momencie.

Po zakończeniu pracy wiadro należy zamknąć,a po kolejnym otwarciu produkt można używać ponownie.

- Elastyczność i odporność na spękania

Łańcuchowa budowa spoiwa polimerowego tworząc w strukturze

produktu elastyczną sieć powiązań zapewnia

gotowej powłoce elastyczność i wysoką odporność na spękania.

UWAGA: Produkt osiąga spójność struktury,

elastyczność i odpowiednią przyczepność dopiero po całkowitym wyschnięciu

oraz zakończeniu procesu wiązania.

- Grubość warstwy

Gładź ŚMIG można jednorazowo nakładać nawet do 3mm grubości.

W przypadku zastosowania grubszych warstw mogą pojawić się pęknięcia powierzchni a czas wysychania może wydłużyć się nawet do kilku dni.

- Czas wiązania i wysychania

Czas wiązania i wysychania uzależniony jest od tempa odparowania wody z zaprawy.

W przypadku warstwy o gr. 1mm, w warunkach +20°C i dobrego przewietrzania,

powierzchnia wysycha i wiąże w ciągu 2-3 godzin.

W takich samych warunkach warstwa o gr. 3 mm wysycha i wiąże ok. 24 godzin.

Niższa temperatura, podwyższona wilgotność lub

brak przewietrzania wydłuża czas wiązania i wysychania zaprawy.

Zużycie- ok. 1,5 kg/m2 /mm gr.